Kykado dalmatians, Chantal & pony Chantal's liefde voor paarden

Hoe het ooit begon.....
Als klein meisje was ik, Chantal, al gek op paarden en honden.
Toen ik tiener was ging mijn grote wens in vervulling en kreeg ik mijn eigen paard.
Met mijn paard "Diana" heb ik fanatiek meegedaan aan dressuurwedstrijden. Voor de kenners... ik kreeg Diana toen ze twee jaar oud was en heb haar naar de klasse Z dressuur gereden waar ik heel trots op ben !!
Na enige tijd wilde ik graag een hond, die samen met mij en het paard de bossen in kon.
Tijdens één van de concoursen zag ik daar voor het eerst een Dalmatiër pup lopen.
Ik was op slag verliefd en ging diezelfde week nog naar de bibliotheek (er bestond toen nog geen internet) om informatie over de Dalmatische hond te verkrijgen.


Kyra en DianaKyra & Diana

En zo kwam een half jaar later Kyra in mijn leven. Kyra ging destijds dagelijks mee naar de manege en we maakten samen diverse ritten door de bossen rond Liessel (NB) 

Tijdens de vakantie van 1999 hebben Patrick en ik elkaar leren kennen. In de beginperiode van ons samenwonen hadden we geen hond, maar dit was vooral voor mij een groot gemis. Kyra was bij mijn moeder blijven wonen toen we gingen samenwonen. Ze was immers opgegroeid met Mickey, het hondje van mijn moeder.
Al snel viel de beslissing om zelf weer een hond te nemen. Dat het een Dalmatische hond zou worden stond al vast !!

"Kykado" staat voor de afkorting van KYra, KAj, en DOnna, onze eerste drie dalmaten waar alles mee begonnen is. In het voorjaar van 2006 mochten wij ons eerste nestje verwelkomen. Het fokken van een nestje is voor ons een hobby, en wij verwachten dan ook niet ieder een nestje. Het gaat bij ons niet om kwantiteit maar om kwaliteit op basis van excellente bloedlijnen.

team-kykado Met z'n allen bij de IJsselbrug

Wij zijn algemeen geintereseerd in de kynologie met een bijzondere interesse voor de Dalmatische hond. Patrick is in het bezit van het BFH diploma (voorheen KK1) en we zijn lid van de Engelse, Belgische en Nederlandse rasvereniging voor Dalmatische honden.
Als we een nestje fokken doen we dat dan ook volgens de reglementen van de NCDH. 
Gezondheid, karakter, constructie volgens de rasstandaard en een goede socialistie staan bij ons hierbij voorop. 

Momenteel hebben wij drie geweldige dalmaten in huis :-)
Met Kayo en Lara fietsen en wandelen wij veel, maar daarnaast liggen ze gewoon gezellig bij ons op de bank.
Door de komst van onze honden hebben we door geheel europa veel fokkers/liefhebbers leren kennen waar we goed contact mee hebben. Van al deze dalmaten-mensen leren we dagelijks nog veel, en zijn ze hier dankbaar voor.

Patrick & Chantal