Kykado  I Dalmatische honden en teckels

Omdat er ons inziens meer is dan "internet wijsheid" en fokken heel veel meer is dan vermeerderen & verkopen van puppy's hebben wij de cursussen KK1/BFH, KK2/VKK, Bouw & Beweging en Exterieur & Bewegingsleer gevolgd. Zie hieronder een toelichting over de inhoud van deze cursussen.

Basiscursus Fokken & Houden van Honden

De Basiscursus Fokken en Houden van honden (BFH) biedt de basisinformatie voor iedereen die meer van honden wil weten. Als fokker bijvoorbeeld geeft deze cursus je de basiskennis om je hobby te kunnen beoefenen. Voor bestuurders geeft het je de kennis om de leden binnen een rasvereniging te begrijpen en eventueel van advies te voorzien. Deze cursus is daarnaast een goede basis voor vervolgopleidingen binnen de kynologie, zoals de opleiding tot keurmeester of instructeur. Voor de opleiding tot exterieurkeurmeester is deze opleiding zelfs verplicht. De cursus bevat de onderstaande modules en wordt gegeven door diverse kynologenclubs in samenwerking met de Raad van Beheer.

- Erftelijkheidsleer (basis)

- Voortplanting

- Gezondheid rond het nest

- Wetten & regels

- Gedragsleer

- Voeding & verzorging

Voortgezette Kynologische Kennis

De cursus Voortgezette Kynologische Kennis (VKK) is de vervolg- en verdiepingscurus van de Basiscursus Fokken en Houden van honden (BFH). Deze cursus biedt veel meer diepgang wat betreft je kennis van honden maar is ook de tweede (verplichte) stap in de opleiding naar exterieurkeurmeester in Nederland. De cursus bevat de onderstaande modules en wordt gegeven door diverse kynologenclubs in samenwerking met de Raad van Beheer.

- Anatomie & Bewegingsleer

- Fysiologie

- Rassenherkenning & Terminologie

- Kennis van (Show)reglementen

- Embryologie & Histiologie

- Erfelijkheidsleer (gevorderd)

Exterieur & Bewegingsleer

De cursus Exterieur & Bewegingsleer (E&B) is de laatste algemene opleiding voordat je je kunt gaan specialiseren als exterieurkeurmeester. In de cursus leer je alles over de anatomie en beweging van de hond. Je leert ook om deze te beoordelen. In deze cursus leer je zowel vanuit de theorie als in praktijk om de anatomie en de beweging van een hond te beoordelen. In deze cursus je deze kennis. Uitgangspunt is niet een rashond maar een fictieve ‘standaardhond’. Je leert om een hond naar de maatstaven van deze standaardhond te beoordelen, zowel in stand als tijdens het gaan. Ook leer je om hiervan een verslag te schrijven. Deze cursus bevat de onderstaande modules en wordt gegeven door de Raad van Beheer.

- Bouw & Bewegingsleer

- Praktijk keuren

- Het Keurmeestersambt

 

 

Contact

Chantal & Patrick Hultink
Dotterbloem 38
Zwolle - Netherlands
+31 (0)6 - 163.88.791

  info@kykado.nl
  whatsapp
  facebook
  instagram
   

Socials

Solbo's Kayo Alphadirato glitter girl
Bohemian Rhapsody Vitoraz

Kykado I Bohemian Rhapsody VitorazBohemian Rhapsody Vitoraz "Nova"