Kykado  I Dalmatische honden en teckels

Kykado dalmatians, Chantal and ponyChantal's liefde voor paarden

Hoe het ooit begon.....
Als klein meisje was ik, Chantal, al gek op paarden en honden.
Toen ik tiener was ging mijn grote wens in vervulling en kreeg ik mijn eigen paard. Met mijn paard "Diana" heb ik fanatiek meegedaan aan dressuurwedstrijden. Voor de kenners... ik kreeg Diana toen ze twee jaar oud was en heb haar naar de klasse Z dressuur gereden waar ik heel trots op ben !!
Na enige tijd wilde ik graag een hond, die samen met mij en het paard de bossen in kon. Tijdens één van de concoursen zag ik daar voor het eerst een Dalmatiër pup lopen.
Ik was op slag verliefd en ging diezelfde week nog naar de bibliotheek (het was 1995 en we hadden geen internet) om informatie over de Dalmatische hond te verkrijgen.

Kyra en DianaKyra & Diana

En zo kwam een half jaar later Kyra in mijn leven. Kyra ging destijds dagelijks mee naar de manege en we maakten samen diverse ritten door de bossen rond Liessel (NB) 
Tijdens de vakantie van 1999 hebben Patrick en ik elkaar leren kennen. In de beginperiode van ons samenwonen hadden we geen hond, maar dit was vooral voor mij een groot gemis. Kyra was bij mijn moeder blijven wonen toen we gingen samenwonen. Ze was immers opgegroeid met Mickey, het hondje van mijn moeder.
Al snel viel de beslissing om zelf weer een hond te nemen. Dat het een Dalmatische hond zou worden stond al vast !!
"Kykado" staat voor de afkorting van KYra, KAj, en DOnna, onze eerste drie dalmaten waar alles mee begonnen is. In het voorjaar van 2006 mochten wij ons eerste nestje verwelkomen. Het fokken van een nestje is voor ons een hobby, en wij verwachten dan ook niet ieder jaar een nestje. Het gaat bij ons niet om kwantiteit maar om kwaliteit op basis van excellente bloedlijnen
..

team KykadoFotoshoot op de hei bij Zwolle

Wij zijn algemeen geintereseerd in de kynologie met een bijzondere interesse voor de Dalmatische hond en de Dwergteckel. Omdat er ons inziens veel meer is dan "internet wijsheid" heeft Patrick de cursussen BFH, VKK en Exterieur & Bewegingsleer, gevolgd en loopt hij momenteel stages als aspirant-keurmeester.
We zijn lid van meerdere europese rasverenigingen voor de Dashond en Dalmatische hond.
Als we een nestje fokken doen we dat dan ook volgens de reglementen van de Nederlandse rasverenigingen. 
Gezondheid, karakter, constructie volgens de rasstandaard en een goede socialistie staan bij ons hierbij voorop. 
Momenteel hebben wij een geweldige dalmatiër en teckel..

Met  Teddy en Nova ondernemen we veel, o.a. fietsen, wandelen, speurwerk en deelname aan shows. Met Lara en Donna hebben we in het verleden een aantal jaren behendigheid gedaan. Daarnaast liggen onze honden gezellig bij ons op de bank en zijn ze gewoon deel van ons gezin.
Door de komst van onze honden hebben we door geheel europa veel fokkers/liefhebbers leren kennen waar we goed contact mee hebben. Van al deze mensen leren we dagelijks nog veel, en zijn ze hier dankbaar voor.

Patrick & Chantal

 

Contact

Chantal & Patrick Hultink
Dotterbloem 38
Zwolle - Netherlands
+31 (0)6 - 163.88.791

  info@kykado.nl
  whatsapp
  facebook
  instagram
   

Socials

Solbo's Kayo Alphadirato glitter girl
Bohemian Rhapsody Vitoraz

Kykado I Bohemian Rhapsody VitorazBohemian Rhapsody Vitoraz "Nova"