Dalmatsiche honden kykado

Kykado AmarantheKykado Amaranthe "Mara" lacht

Dalmatische honden zijn vrolijke, nieuwsgierige en actieve honden. Ze blijven energiek tot op late leeftijd. Ze zullen niet tevreden zijn met af en toe een ommetje; ze hebben veel beweging nodig!
Ook hebben ze een groot uithoudingsvermogen en mogen dan ook graag een stuk rennen aan de fiets, hardlopen met de baas of zwemmen.
De Dalmatische hond is een overenthousiaste mensenliefhebber die ook sociaal is naar kinderen en andere dieren.
Voor pijntjes zijn ze doorgaans hard, maar daarnaast juist heel gevoelig voor sociale prikkels. Waaks is de Dalmatische hond alleen in de zin van aanslaan.
Luidkeels kondigt hij bezoek aan. Zijn domein verdedigen zal hij niet snel. Hoewel de Dalmatische hond een grote mensenvriend is, kunt u hem goed leren om enkele uurtjes per dag alleen thuis te zijn.
Begin dit dan ook zo jong mogelijk aan te leren. Wanneer ze goed zijn opgevoed, zijn ze in huis over het algemeen wel rustig.  
Dalmatische honden hebben een korte, schone vacht, die het hele jaar door verhaart. Daardoor zullen er overal in huis witte haartjes te vinden zijn.
Ondanks hun witte vacht, hoeven ze niet vaak in bad.  Door hun korte vacht zijn ze niet geschikt om buiten in kennels te houden.
De korte en dunne vacht beschermt niet voldoende tegen hardnekkige kou. De Dalmatische hond staat ook bekend om het kunnen "lachen" (zie de foto).
Voor wie dit nog niet eerder gezien heeft, kan dit dreigend overkomen, want de hond trekt zijn lippen zo op, dat de voortanden bloot komen te liggen!
Geen angst, het is van de Dalmatische hond een manier van onderdanigheid en/of vriendelijkheid. Niets kwaads in de zin!

Een puppy tijdens de BAER-testEen puppy tijdens de BAER-test

Rond de leeftijd van 7 weken behoort een Dalmatische Hond een gehoortest te ondergaan.  Deze gehoortest moet onder een roesje worden uitgevoerd voor een betrouwbare uitslag.
Als al deze eigenschappen je aanspreken of als je er niet voor terugschrikt, is een Dalmatiër een lieve hond waar je met veel plezier een hechte vriendschap kan opbouwen.

Contact

Chantal & Patrick Hultink
Dotterbloem 38
Zwolle - Netherlands
+31 (0)6 - 163.88.791

  info@kykado.nl
  whatsapp
  facebook
  instagram
   

Socials

Solbo's Kayo Alphadirato glitter girl
Bohemian Rhapsody Vitoraz

Kykado I Bohemian Rhapsody VitorazBohemian Rhapsody Vitoraz "Nova"